Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, Bulgaristan’da Yunus Emre’yi Tanıttı
9 Nisan 2024 | 17:10

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, Bulgaristan’ın Burgaz kentinde düzenlenen etkinlikte Yunus Emre’yi anlattı. Bulgaristan’da faaliyet gösteren Portal12 adlı platform tarafından organize edilen program, müzik ziyafeti ve Mevlevî semahı ile başladı. Türk ve Bulgar asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak katıldığı program yoğun ilgi gördü.

Programda Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, “Yunus Emre: Aşıklar Ölmez” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Tatcı, Yunus Emre’nin Bulgaristan Varna’ya düşen yolculuğunu anlatarak sözlerine başladı. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, Yunus Emre’nin hakikat arayışını, içte ve dışta uğradığı durakları ve bu yolculuktaki kavramların arkasındaki sembolik anlamları anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Tatcı, anlam arayışı içinde olan insanın Yunus Emre’yi model alarak kendini gerçekleştirme yolculuğuna nasıl yaklaşması gerektiğine dair gündelik hayattan verdiği örneklerle açıklık getirdi. Yunus Emre ve diğer Kamil İnsan mertebesine ulaşmış kişilerin hakikatine ve bu kişilerin sözlerinin İlahi oluşundaki gerçeğe değinen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, ruhsal yolculukta “aşk” kavramının açılımını da yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Tatcı, programa katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Programda ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı’nın Bulgarcaya çevrilerek basılan Yunus Emre’nin hayatı, şiirlerinden bir seçki ve seçilerin şiirlerin şerhlerinden oluşan “Her Genç Bir Yunus” adlı eserin tanıtımı yapıldı. Sevcan Kence tarafından çevirisi yapılan eser, programa katılan 800 izleyiciye dağıtıldı.

Programın sonunda kitaplarını imzalayan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı’ya programa katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image