"Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi" Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Yapıldı
22 Nisan 2024 | 18:19

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi"  adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Kurtipek yer aldı. Programa İdari Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 28’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Doç. Dr. Serkan Kurtipek’e verdi.

Doç. Dr. Serkan Kurtipek "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi" adlı sunumunda şiddet ve spor ilişkisi, sporda şiddeti ortaya çıkaran nedenler, seyirci, fanatik, taraftar, holigan kavramları, medya açısından şiddeti ortaya çıkaran nedenler, sporda şiddetin önlenmesine yönelik hukuki düzenlemeler ve çözüm önerileri başlıklarını ele aldı.

Sporda şiddetin, sporun doğumundan itibaren var olan bir sorun olmakla beraber çeşitli etkenlerle uluslararası bir sorun haline geldiğini, toplum ve devletleri ortak çözüm arayışına yönelttiğini belirten Doç. Dr. Kurtipek, özellikle taraftarlardan kaynaklanan ve ölümle sonuçlanan büyük şiddet olaylarına rastlandığını söyledi. Doç. Dr. Serkan Kurtipek sporda şiddeti ortaya çıkaran nedenlerin başlıcaları olarak cinsiyet, hakemler, federasyon yetkilileri, antrenörler, spor seyircisi, kitle iletişim araçları ve güvenlik güçlerini sıraladı.

Spor müsabakalarının medyada bir savaş halinde verilmesinin, şiddet görüntülerini izleyen herkesi etkilerken özellikle çocuklar için iki kat daha tehlike oluşturduğunu vurgulayan Dekan Yardımcısı Serkan Kurtipek, şiddetin önlenmesine yönelik hukuki düzenlemeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Son olarak sözlerinde şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerinden bahseden Doç. Dr. Serkan Kurtipek, bu önerilerin uygulanmasını ve cezaların daha caydırıcı nitelikte olması gerektiğini vurgulayarak sözlerini noktaladı. Program soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Eğitim videosu için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=eC4eDAecrcw

spor-1 spor-1 -1
background image