“Gazi Üniversitesi Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği”
10 Mayıs 2024 | 11:59

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Gazi Eğitim Fakültesi Oyun Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen, “Gazi Üniversitesi Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Teknoloji Fakültesi Bahçesinde yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Koşar ve Prof. Dr. Yasin Ünsal, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru Ersay, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Gazi Üniversitesi olarak 1926’dan beri kaliteli öğretmen yetiştirerek ülkemize hizmet sunuyor ve çocukların yüksek faydası için üniversite - toplum işbirliğine gayret ediyoruz. Topluluklarımızın ve üyesi olan öğrencilerimizin bu amaçla aktif bir şekilde çalışması, toplum fakülte işbirliğini sağlayacak etkinlikler planlaması takdir ettiğimiz ve özellikle desteklediğimiz bir süreçtir” dedi.

Konuşmasında etkinliğin amacından söz eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, şöyle devam etti: “Bu etkinlik de Cumhuriyetimizin 100. yılında geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda bilim ve sanat farkındalığı ve ilgisi ile yetiştirme amacından hareketle planlanmıştır. Bu Şenlik ile Ankara’nın çeşitli bölgelerindeki okullarda eğitim alan çocuklarımız için eğlenerek öğrenme fırsatlarının sağlanması hedeflenmiştir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, sözlerini şöyle tamamladı: “Etkinliğin planlanması ve hazırlık sürecinde emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Etkinliğin gerçekleşmesinde görev alan idari personelimize de teşekkür etmek isterim. Etkinliğin tüm çocuklarımıza en yüksek faydayı sağlamasını temenni ediyorum.”

Açılışta konuşan Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru Ersay ise, düzenlenen etkinlikle okul öncesi çocuklarını Üniversitemizde bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrenciyle gurur duyduğunu da dile getiren Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru Ersay, farklı disiplinlerden öğretim üyeleri ve bölümlerin kendilerine destek olduğunu ifade etti.

Çocuk Bilim ve Sanat Şenliğinin büyük bir çaba ile oluşturulduğuna işaret eden Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Oyun Topluluğu Başkanı Burak Can Çoban ise, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ve beraberindekilerinin stantları gezmesi ve düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image