“2023 Yılı Yükseköğretim Verileri Değerlendirme Toplantısı” Yapıldı
28 Mart 2024 | 13:45

Üniversitemiz Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörlüğü tarafından “2023 Yılı Yükseköğretim Verileri Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran’ın yanı birim yöneticileri katıldı.

Değerlendirme toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasıyla başladı.  Prof. Dr. Musa Yıldız, YÖK ve YÖKAK raporlarında değerlendirilmek üzere Üniversitemize ait “Yükseköğretim Verileri"nin Kurumsal Veri Yönetimi Sistemi üzerinden 25 Mart’ta kanıtları ile birlikte toplandığını ve bir önceki yılda elde edilen sonuçlar ile karşılaştırılarak çeşitli analizler yapıldığını söyleyerek, yapılan analizlerin Üniversitemizin gelişimi açısından oldukça önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.  Yapılan analizler sonucu kanıt olarak sunulan bilgiler ve kanıtların niteliğinin de değerlendirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu kapsamda elde edilen sonuçlara göre; akademik birimlerde yapılan çalışmaların mükerrer olarak uygulama araştırma merkezi verisi olarak girildiği, bu kapsamda mükerrer verilerin var olduğu, bazı birimlerimizin birimlerinin sorumlu olmasına rağmen bazı göstergelere veri temin etmedikleri, genel itibari ile uygulama ve araştırma merkezlerimizin üniversitemize YÖK ve YÖKAK verileri kapsamında yeterli katkı sağlayamadıkları tespitlerimiz arasındadır” diye konuştu.

Bu hususun dikkate alınarak Uygulama ve Araştırma Merkezlerimizin misyonları doğrultusunda YÖK ve YÖKAK verilerine de katkı sağlayacak şekilde faaliyetlerini planlamaları ve yapmış oldukları faaliyetlere ilişkin detaylı bilgileri kayıt altına almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Yıldız, birimlerden 2023 yılı içerisinde yapmış olduğu tüm faaliyetleri dikkatli bir şekilde gözden geçirerek gözden kaçan ve şu ana kadar girilmemiş verileri KVYS sistemine ivedilikle giriş yapmalarını istedi.

Bununla birlikte, bu yıl YÖK’ün, 2023 yılı YÖK ve YÖKAK verileri kapsamında çok detaylı bilgileri kanıt olarak istediğine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu kapsamda birimlerce yapılan tüm faaliyetlere ilişkin bilgilerin artık kayıt altına alınmasının önem arz ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için 2023 yılı Yükseköğretim Verilerinin değerlendirileceği bu toplantı sonuçlarının dikkatli bir şekilde analiz edilerek biriminiz tarafından eğer kanıt olarak sunulmamış ise yapmış olduğunuz faaliyetlere ait detaylı bilgilerin ivedi bir şekilde hazırlanarak sunulması gerekmektedir” dedi.

Birim yöneticilerinin kendi birimlerinde de benzer bir toplantı yaparak veri toplama süreçlerini bizzat takip etmelerini ve verileri kontrol etmelerini isteyen Prof. Dr. Yıldız, YÖK ve YÖKAK tarafından derlenmekte olan gösterge verilerinin değerlendirilmesi ile ilgili Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran tarafından bilgilendirme yapılacağını sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, birimlerden toplanan nitelikli verilerin Üniversitemizin gücünü artıracağını ve yükseköğretim kurumları arasındaki sıralamalarda Üniversitemizi üst basamaklara taşıyacağını kaydetti.

“Üniversitemiz ulusal sıralamaları ve kurumsal akreditasyon çalışmaları için büyük önem taşımakta olan Gazi Üniversitesi Yükseköğretim Verileri ile ilgili kanıtların biriminizce gereken hassasiyetle doğru ve eksiksiz şekilde zamanında sağlanması sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde çok önemlidir” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasını, tüm katılımcılara Üniversitemizi geliştirme konusunda gösterdikleri çaba ve emekler için teşekkür ederek tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın konuşmasının ardından Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran, yapılan analiz sonuçlarını paylaşarak, değerlendirmelerde bulundu.

kvys-1 kvys-1 kvys-1 kvys-1
background image