Toplumsal Katkı Seminerleri-5: “Üniversitelerde Sıfır Atık Yolculuğu”
10 Mayıs 2024 | 17:28

Üniversitemiz Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından başlatılan Toplumsal Katkı Seminerlerinin beşincisi 10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz ‘Toplumsal Katkı Öncelikli Alanları’ dikkate alınarak yapılan seminerler dizisinin beşincisi olan “Üniversitelerde Sıfır Atık Yolculuğu” adlı seminere konuşmacı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Uygulama Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Eğitim ve Farkındalık Müdürü Hülya Çakır konuk oldu.

Programın moderatörlüğünü Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Adalet Görgülü Aydoğdu yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Uygulama Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Eğitim ve Farkındalık Müdürü Hülya Çakır konuşmasında, Türkiye’de üniversitelerde sıfır atık konusunda yapılan çalışmalara değindi. Kaynakların ve atıkların doğru kullanılabilmesi için sıfır atık uygulamasının önemine vurgu yapan Çakır, herkesi sıfır atık uygulamasına davet etti.

Sıfır atık çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgiler veren Hülya Çakır, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalara da değindi.

Hülya Çakır, böyle bir programın düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, programı düzenleyen Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

SIFIR ATIK-1 SIFIR ATIK-1 SIFIR ATIK-1 SIFIR ATIK-1 SIFIR ATIK-1
background image